ΣΠΕΤΣΕΣ

Η Spetses Classic Yacht Regatta τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών.

Η οργανωτική επιτροπή του SCYR  ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Σπετσών και συγκεκριμένα ∆ήµαρχο Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη, τους Αντιδηµάρχους κυρία Μεταξία Ευσταθίου και κύριο Τάκη Πάνου, τους κ.κ. Κωνσταντίνο Τζιάµο και Σπύρο Φαρδέλλο, τον Πρόεδρο του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, τα µέλη του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, τον κ. Πάνο Πάτραλη. Η ομαλή διεξαγωγή του SCYR δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την συνεργασία και την αρωγή του Λιμενάρχη Σπετσών, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, του Σωματείου Καραβομαραγκών «Αγαμέμνων» και του Σωματείου Ερασιτεχνών Αλιέων «Ο Νηρεύς».

 

Το Νησί

Απέχοντας μόλις 54 ναυτικά μίλια από την Αθήνα, οι Σπέτσες, το αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού, με τη ναυτική παράδοση, την πολυσήμαντη ιστορία και την ιδιαίτερη κουλτούρα, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τον Διεθνή Αγώνα Κλασσικών Σκαφών και Παραδοσιακών Καϊκιών.

Η γεωγραφική τοποθεσία του νησιού, η τακτική σύνδεσή του με το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά καθώς και η ευκολία πρόσβασης, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην Πελοπόννησο παρέχει εύκολη πρόσβαση σε όλους τους συμμετέχοντες.

Οι συνθήκες ιστιοπλοΐας που επικρατούν είναι ιδανικές. Ο άνεμος είναι αξιόπιστος και ενισχυμένος από τα ρεύματα αέρος στην ξηρά, ενώ δημιουργεί τον περίφημο «μπουκαδούρα», ο οποίος εξασφαλίζει την ανάπτυξη ταχύτητας στα σκάφη, αλλά και τη δυνατότητα να αγωνιστούν στα ήσυχα νερά κλειστού κόλπου.