ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

  • Ποδήλατο. Ένα από τα πρώτα πράγματα που αξίζει να κάνουν οι επισκέπτες είναι ο γύρος του νησιού με ποδήλατο. Υπάρχει ένας βολικός, πλακόστρωτος δρόμος 26 χιλιομέτρων που παρέχει μια αρκετά ολοκληρωμένη θέα των ακτών του νησιού, καθώς και επιβλητική θέα ολόκληρου του Αργοσαρωνικού κόλπου. Υπάρχουν επίσης δεκάδες διαφορετικά off-road μονοπάτια διαφόρων βαθμών δυσκολίας που οδηγούν στην ενδοχώρα του νησιού. Στη μεγάλη διάρκεια της μέρας το καλοκαίρι, μπορείτε να περάσετε αρκετές ώρες στην παραλία και αργότερα να έχετε ακόμη χρόνο για ποδηλασία στα πιο ήσυχα μέρη της ενδοχώρας του νησιού (διατίθενται ποδήλατα προς ενοικίαση για κάθε μέρα ή εβδομάδα σε λογικές τιμές από το Κέντρο Ποδηλάτων).
  • Πεζοπορία. Ο περίπατος στα αμέτρητα μονοπάτια που προσφέρει το νησί αποτελεί κατάλληλη και διασκεδαστική δραστηριότητα, τόσο για ενήλικες όσο και παιδιά, καθώς και αγαπημένη επιλογή για τις οικογένειες. Λόγω της γεωγραφικής θέσης του στον Αργοσαρωνικό κόλπο, το νησί των Σπετσών επηρεάζεται από ένα μικροκλίμα, με αποτέλεσμα να επικρατεί ανθοφορία στο νησί κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

  • Άλλες δραστηριότητεςΗμερήσια εκδρομή με σκάφος – Οι επισκέπτες αξίζει να εξερευνήσουν τις απόμερες παραλίες του νησιού, στις οποίες δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ή να διασχίσουν το θαλάσσιο στενό και να ανακαλύψουν τις εξίσου όμορφες παραλίες στις ακτές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ανεξάρτητα από το χρώμα, τα νερά είναι πάντα καθαρά και κρυστάλλινα.
    Βόλτα με αμαξάκια – Μια πιο ρομαντική ιδέα για τους επισκέπτες είναι να κάνουν με αμαξάκι την κλασσική διαδρομή των 5χλμ., η οποία περνάει από παλιές γειτονιές, το Παλιό Λιμάνι του Αγίου Νικολάου και το Λιμάνι της Ντάπιας. Για κρατήσεις: +30 22980 73170
    Καταδύσεις/Άδεια – Το νησί δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποκτήσουν την εμπειρία της κατάδυσης στις ακτές της ηπειρωτικής Ελλάδας με την σχολή καταδύσεων, ακόμα και να αποκτήσουν τη δική τους άδεια PADI.
    Θαλάσσια Αθλήματα – Σε πολλές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες προσφέρονται διάφορα θαλάσσια αθλήματα, όπως θαλάσσιο σκι, wake-boarding (θαλάσσιο σκι με μονή σανίδα), θαλάσσια ποδήλατα, windsurfing (ιστιοσανίδα) και κουλούρες για όσους θέλουν να διασκεδάσουν! Για εκείνους που επιθυμούν να παραμείνουν στην παραλία, υπάρχει η δυνατότητα για παιχνίδι σε επαγγελματικό γήπεδο beach-volley (σε συγκεκριμένες παραλίες). – Οι επισκέπτες αξίζει να εξερευνήσουν τις απόμερες παραλίες του νησιού, στις οποίες δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ή να διασχίσουν το θαλάσσιο στενό και να ανακαλύψουν τις εξίσου όμορφες παραλίες στις ακτές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ανεξάρτητα από το χρώμα, τα νερά είναι πάντα καθαρά και κρυστάλλινα